صادرات کالاهای تجاری در حجم انبوه
امروزه با توجه به کاهش شدید ارزش پول ملی و اختلاف آشکار بین ارزش پول ملی با دیگر کشور ها، شرایط مناسبی جهت صادرات کالا در حجم انبوه به دیگر کشورها بوجود آمده است که بازرگانان و تجار می توانند از این فرصت خوب به وجود آمده استفاده کنند.
صادرات در آیین نامه اجرایی قانون امور گمرکی به دو دسته صادرات قطعی و صادرات موقت تقسیم گردیده است. صادرات قطعی به این معنی است که هر نوع کالایی به منظور فروش به کشورهای خارجی صادر شود و صادرات موقت به معنی ارسال کالا به کشورهای خارجی و بازگشت آن به کشور است، به عنوان مثال شرکت در نمایشگاه یا تعمیرات…
مدارک لازم برای صادرات کالا:
•داشتن کارت بازرگانی معتبر به نام صادر کننده کالا
•داشتن مجوز صدور کالا از وزارت صنعت(در شرایطی که موافقت کلی از سوی وزارت صنعت برای این کالا اعلام نشده باشد)
•داشتن گواهی بهداشت و قرنطینه کالا
•داشتن گواهی استاندارد ( در صورت نیاز به داشتن استاندارد اجباری صادرات آن کالا )
•گواهی انرژی اتمی ( در صورت نیاز)
•تهیه Packing List یا صورت عدل بندی ( در صورتی که کالاها گوناگون باشند )
مجوزهای صادرات کالا :
کالاهای صادراتی با توجه به مجوز صدور 3 دسته می باشند:
1- کالاهایی که نیاز به مجوز ندارند ( با رعایت ضوابط ) مانند گواهی بهداشت انسانی، دامی، نباتی و ضوابط استاندارد.
2- کالاهای مشروط که صادرات آنها با کسب مجوز امکان پذیر هستند (پس از اعلام موافقت وزارت خانه ها و سازمان های مربوط و ابلاغ آن به گمرک توسط وزارت صمت جهت صادرات)
3- کالاهای ممنوع الصدور
کالاهایی که صادرات آنها به دلایل شرعی یا قانونی ممنوع می باشند. طبق تصمیم دولت در زمان های خاص این موضوع قابل تغییر می باشد.
گواهی بهداشت صادرات
طبق ماده ۱۸ آیین نامه اجرایی گمرک تمامی محصولات نباتی جهت صادرات باید توسط کارشناسان قرنطینه معاینه و در صورت تایید سلامت کالا یا محصول، گواهی بهداشت آن جهت صادرات صادر گردد.
گواهی استاندارد صادرات
کالاهایی که جهت صادرات نیاز به داشتن استاندارد اجباری دارند، می بایست نسبت به اخذ این گواهی از موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران اقدام نمایند و بعد از اخذ آن، آن را به گمرک جهت صادرات کالا ارائه نمایند.
گواهی انرژی اتمی صادرات
کالاهای صادراتی که شامل مواد غذایی یا انواع قراضههای فلزات و … باشند، اخذ و ارائه گواهی سازمان انرژی اتمی کشور برای آن کالا جهت صادرات ضروری می باشد.
پکینگ لیست (صورت عدل بندی)
در مواردی که کالاهای صادراتی دارای بیش از یک جعبه یا بسته و محتویات بستهها گوناگون باشند، نیازمند داشتن یک لیست کامل به صورت فهرستی از محتویات هر جعبه یا بسته خواهند بود.
سایر اسناد مورد نیاز برای صادرات
برخی از اسناد هم هستند که برای ارائه به گمرک ایران الزامی نیستند ولی این امکان وجود دارد طبق شرایط تعریف نشده گمرک مقصد و با توجه به نوع محتویات، این مدارک از شرکت حمل طلب شوند.
گواهی مبدا :
اتاقهای بازرگانی صنایع و معادن جایی است که مراجعه کننده با در دست داشتن فتوکپی اظهارنامه گمرکی و بارنامه کالا برای دریافت گواهی مبدا به آنجا مراجعه می کند.
کارانه تیر :
برای عبور و مرور کالاها بوسیله کامیون ها از کشورهای عضو، بدون بازرسی دقیق و بدون تامین و دریافت حقوق و عوارض گمرکی، این دفترچه صادر میشود .
سیاهه خرید (Invoice):
Invoice یا فاکتور، صورتحسابی می باشد که در آن تمامی جزییات خرید کالا از قبیل نام کالا، نام فروشنده و خریدار، تعداد یا وزن کالا، قیمت واحد کالا، قیمت کل و .. ذکر می گردد.
بارنامه حمل کالا:
بارنامه، سند اصلی انتقال مالکیت کالا از فروشنده به خریدار می باشد که دارای انواع بارنامه زمینی، بارنامه ریلی، بارنامه هوایی، بارنامه دریایی و بارنامه سراسری می باشد.
گواهی بازرسی:
این سند توسط یکی از شرکت های بازرسی بین المللی صادر می شود و تاییدی بر آن است که کالای ثبت سفارش شده با کالای حمل شونده یکی می باشد.
مراحل صادرات کالا در حجم انبوه
۱- بازاریابی کالا یا محصول
۲- کسب مجوز صاردات کالا
۳- تعیین قیمت های صادراتی توسط کمیسیون نرخ گذاری
۴- صدور پروفرما
۵- تهیه، تدار ک و بسته بندی کالا
۶- دریافت گواهی بازرسی کالا
۷- صدور فاکتور و اخذ گواهی مبدا کالا
۸- عقد قرارداد حمل و بیمه کالا
۹- اظهار کالا به گمرک
۱۰- ارسال کالا
۱۱- دریافت واریز نامه یا گواهی صدور
بدون دیدگاه