کشور چین به دلیل رابطه خوبی که با ایران دارد، یکی از مهم‌ترین شرکای تجاری ایران در سال‌های اخیر محسوب می‌شود. بخش بزرگی از واردات کالا به ایران متعلق به کشور چین است به‌طوری‌که کشور چین، بیشتر از یک چهارم کالاهای وارداتی به ایران را به خود تخصیص داده است. به دلیل قیمت مناسب کالاهای چینی، سود بسیاری خوبی را می‌توان از واردات کالا از چین به دست آورد به همین دلیل بسیاری از بازرگانان تمرکز خود را بر روی واردات کالا از چین گذاشته‌اند.

اما بهتر است بدانید که امر واردات کالا، دارای پیچیدگی‌ها و قوانینی است که اگر قصد واردات کالا از چین را دارید، باید اطلاعات کاملی در این زمینه داشته و به قوانین و مراحل آن مسلط باشید، لذا در این مقاله ما اطلاعات کاملی را در خصوص واردات مستقیم از چین، صفر تا صد واردات از چین ، حداقل سرمایه برای واردات از چین، مراحل واردات کالا از چین، بهترین کالا برای واردات از چین، نحوه واردات از چین، هزینه واردات از چین و نحوه ترخیص کالا از چین به ایران به شما ارائه خواهیم داد.

وضعیت واردات از چین چگونه است؟

همان طور که می‌دانید، کالاهای چینی نه تنها در ایران بلکه در جهان جایگاه گسترده‌ای را به خود اختصاص داده‌اند. یکی از دلایلی که باعث شده است چین بازارهای جهانی را تسخیر کند، قیمت بسیار پایین کالاها است. ایران، به دلیل محدودیت‌هایی که در امر تجارت در جهان دارد، به یکی از بزرگ‌ترین خریداران کالاهای چینی تبدیل شده است و سالانه کالاهای بسیاری، به منظور تأمین نیازهای جامعه، از چین وارد ایران می‌شود. واردات از چین به ایران معمولاً از گمرک بندرعباس صورت می‌گیرد و پس از ترخیص، کالاها به صاحبان کالا واگذار می‌گردد. بسیاری تصور می‌کنند کالاهای چینی کیفیت پایینی داشته و استفاده از آن‌ها را توصیه نمی‌کنند، اما بهتر است بدانید که در سال‌های اخیر، کالاهای چینی بسیار باکیفیت‌تر از قبل تولید شده و در حال حاضر، برخی از مرغوب‌ترین کالاها، تولید کشور چین هستند.

بهترین کالاها برای واردات از چین چه مواردی هستند؟

به دلیل گستردگی طیف کالاهایی که توسط چین تولید و صادر می‌شود، اقلام بسیار زیادی وجود دارد که شما می‌توانید وارد بازار آن‌ها شده و سود خوبی را کسب کنید. اما در این جا برخی از مهم‌ترین و بهترین کالاهایی که از چین وارد ایران می‌شوند را برای شما لیست کرده‌ایم:

  • انواع اقلام برقی و لوازم الکترونیکی
  • دارو
  • موبایل و لپ تاپ
  • پوشاک و منسوجات
  • لوازم خانگی
  • تجهیزات اداری
  • تجهیزات صنعتی
  • تجهیزات ساختمانی
  • لوازم تزئینی
  • اسباب بازی
  • قطعات خودرو
  • لوازم پزشکی
  • مواد شیمیایی
  • تجهیزات ورزشی

بهتر است قبل از اینکه اقدام به واردات هر یک از کالاهای فوق کنید، ابتدا به تحقیق و بررسی بازار کالای مورد نظر و شناخت رقبای خود بپردازید تا با آگاهی کامل وارد بازار مورد نظر شوید

بیشترین واردات جزئی از چین شامل چه کالاهایی است؟

کالاهای متنوعی از چین به ایران وارد می‌شود که بخش اعظمی از این کالاها، مواد اولیه، کالاهای واسطه‌ای و تجهیزات و ابزارآلات صنعتی برای کارخانه‌ها و تولیدی‌ها می‌باشد. اما لازم به ذکر است، برخی از کالاها به صورت جزئی و در مقیاس کوچک‌تر از چین وارد ایران می‌شوند که برخی از آن‌ها در زیر ذکر شده‌اند:

  • کاغذ دیواری
  • لوازم خانگی
  • لوستر و لامپ
  • انواع پوشاک
  • موبایل، لپ تاپ و لوازم جانبی آن‌ها
  • لوازم پلاستیکی
  • انواع پارچه و منسوجات
  • پیچ و مهره

حجم واردات از چین به ایران چقدر است؟

همان طور که می‌دانید کشور چین بخش بزرگی از بازارهای جهانی را به خود اختصاص داده و بازارهای ایران از این قائله مستثنی نیستند. همچنین به دلیل تحریک‌ها و مشکلاتی که کشورمان در جهان دارد و رابطه خوبی ایران با چین، این کشور تبدیل به یکی از بزرگ‌ترین و اصلی‌ترین تأمین کنندگان کالا در ایران شده است. به ویژه در دهه اخیر، حجم واردات از چین به ایران افزایش چشمگیری داشته است. همان طور که گفته شد، بیش از یک چهارم کالاهای وارداتی به ایران از کشور چین است و احتمال داده می‌شود که در آینده این مقدار افزایش یابد. طبق آمارهای جهانی، واردات از چین به ایران در سال 2017، حدود 13 میلیارد دلار بوده است که این مقدار در سال 2018، به 14 میلیارد دلار رسیده است.

حداقل سرمایه برای واردات از چین چقدر است؟

حداقل سرمایه برای واردات از چین به عوامل مختلفی از جمله نوع کالا و حجمی که قصد وارد کردن آن را دارید، بستگی دارد بنابراین نمی‌توان مبلغ مشخصی را برای واردات از چین در نظر گرفت. به‌غیراز مبلغی که برای خرید کالا از چین باید در نظر بگیرید، هزینه‌های حمل و ترخیص را نیز باید در نظر داشته باشید که تمامی این هزینه‌ها بر اساس نوع کالای انتخابی، متفاوت هستند. پس از مشخص کردن کالای وارداتی، باید در مورد قیمت کالا و هزینه‌هایی که برای واردات و ترخیص کالا باید انجام دهید تحقیق کرده و هزینه‌های تمام شده خود را حساب کنید و بر آن اساس می‌توانید حداقل سرمایه برای واردات از چین را محاسبه کنید.

لازم به ذکر است واردات از چین با سرمایه کم، با توجه به هزینه‌های واردات، حمل و ترخیص کالا امکان‌پذیر نیست و شما باید سرمایه قابل توجهی را به منظور واردات کالا از چین در نظر بگیرید.

هزینه واردات کالا از چین به ایران چقدر است؟

همان طور که گفته شد، واردات کالا از چین به ایران شامل هزینه‌هایی است که قبل از هر اقدامی باید از آن‌ها اطلاع داشته و هزینه‌های خود را محاسبه کنید تا مطمئن شوید واردات کالای مورد نظر برای شما سودآور خواهد بود. به طور مثال، قیمت کالای مورد نظر در کشور چین، هزینه‌های حمل و بیمه کالا که بسته به نوع بسته بندی و وزن کالا متغیر است، هزینه انبارداری کالا، هزینه آزمایشگاه (در صورتی که نیاز به آزمایش دارد)، تعرفه‌های گمرکی که به نوع کالا بستگی دارد و متغیر است و هزینه‌های ترخیص را محاسبه کرده و در نهایت سود خود را حساب کنید. برخی از هزینه‌های اصلی واردات کالا از چین در زیر آورده شده است:

 

                هزینه خرید کالا از چین

  •  بیمه کالا
  • هزینه حمل و نقل کالا
  • هزینه
  • هزینه ثبت سفارش و مجوزهای مورد نیاز
  • هزینه تخصیص ارز و حواله آن
  • هزینه‌های انبارداری در گمرک ایران
  • هزینه‌های ترخیص کالا
  • تعرفه‌های گمرکی
  • هزینه حمل کالا از گمرک تا انبار مقصد

تمامی هزینه‌هایی که در بالا گفته شده برای کالاهای مختلف، متغیر بوده و نمی‌توان مبلغ ثابتی برای هر یک اعلام کرد. دقت داشته باشید که قبل از هر اقدامی، از تمامی این هزینه‌های اطلاعات کافی داشته باشید تا با مشکل و ضرر و زیان مواجه نشوید.

کدام کالاهای وارداتی از چین پرسود هستند؟

اینکه کدام کالاهای وارداتی از چین پرسود هستند به هدف شما از واردات کالا از چین بستگی دارد؛ به طور مثال، آیا می‌خواهید برای تولید محصول نهایی به واردات مواد اولیه و یا تجهیزات از چین اقدام می‌کنید و یا برای تأمین نیاز بازار و فروش مستقیم کالا؟

کالاهای وارداتی از کشور چین به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند: صنعتی و مصرفی. همان طور که مشخص است، کالاهای صنعتی برای تأمین نیاز خط تولید کارخانه‌ها و تولیدکنندگان به منظور تولید محصول نهایی می‌باشد، در حالی که کالاهای مصرفی به صورت کالای نهایی مستقیم وارد بازار شده و به فروش می‌رسند؛ بنابراین برای پاسخ به این سؤال که پرسودترین کالاهای وارداتی از چین کدام‌اند باید گفت که این موضوع کاملاً به این بستگی دارد که شما قصد واردات کدام یک از این دو گروه کالا را دارید و هدف شما از واردات کالا از چین چیست؟

بهترین راه‌های واردات از چین به ایران چیست؟

ایران دارای گمرکات متعددی است که بسته به کشور مبدأ و روش حمل، یکی از گمرکات می‌تواند به عنوان گمرک مقصد انتخاب کنید. واردات از چین معمولاً از طریق گمرکات زیر صورت می‌پذیرد:

  • منطقه آزاد تجاری چابهار
  • بندر امام خمینی (ره)
  • گمرک غرب تهران
  • فرودگاه امام خمینی (ره)
  • منطقه ویژه اقتصادی بم
  • منطقه ویژه بوشهر 1

برای حمل کالای وارداتی از چین به ایران راه‌های مختلفی از جمله حمل هوایی، زمینی و دریایی وجود دارد که بر اساس نوع کالا، وزن، بسته بندی و هزینه حمل آن می‌توانید یکی از این روش‌ها انتخاب کنید.

نحوه ترخیص کالا از چین به ایران چگونه است؟

نحوه واردات از چین و نحوه ترخیص از چین به ایران مراحل مختلفی دارد که برخی از این مراحل با توجه به نوع کالا، در جزئیات با یکدیگر متفاوت هستند، لذا قبل از اقدام به واردات کالا از چین، از جزئیات دقیق این مراحل با توجه به کالای مورد نظر خود، اطلاعات لازم و کافی را به دست آورید. در زیر به شرح مراحل واردات کالا و نحوه ترخیص کالا از چین به  ایران پرداخته شده است.

قدم اول: انتخاب کالا و تحقیق در مورد آن

اولین اقدامی که به منظور واردات مستقیم از چین باید انجام دهید، انتخاب کالا است. بهتر است دقت کنید کالایی را برگزینید که اولاً واردات آن در ایران ممنوع نباشد، دوماً مالیات و عوارض گمرکی پایینی داشته باشد تا هزینه‌های تمام شده شما را کاهش دهد و سوماً تقاضای بالایی از آن کالا در بازار وجود داشته باشد.

پس از انتخاب کالا، در مورد بازار کالای مورد نظر در ایران تحقیقاتی انجام دهید و رقبای خود را در این زمینه شناسایی کرده تا بتوانید در این بازار بهتر عمل کنید.

قدم دوم: پیدا کردن تأمین کنندگان چینی

پس از اینکه کالای خود را انتخاب کرده و در مورد بازار آن در ایران تحقیق کردید، باید به دنبال تأمین کنندگان کالای مورد نظر در چین باشید. می‌توانید از طریق سرچ در اینترنت تولیدکنندگان و فروشندگان کالا را در چین بیابید و محصولات آن‌ها را در لیست محصولات سایت بیابید.

قدم سوم: مذاکره با تأمین کنندگان و استعلام قیمت

در این مرحله، شما باید با تأمین کنندگانی که پیدا کرده مکاتبه کرده و از آن‌ها درخواست لیست قیمت کنید. همچنین می‌توانید مشخصات کالای مورد نظر خود را برای آنها ارسال کرده و درخواست صدور پیش فاکتور دهید. توجه داشته باشید صدور پیش فاکتور هیچ گونه تعهدی را برای شما و یا فروشنده ایجاد نمی‌کند.

پس از دریافت پیش فاکتور می‌توانید در مورد قیمت و نحوه پرداخت و یا روش حمل با تأمین کننده وارد مذاکره شده و به توافق برسید.

قدم چهارم: بستن قرارداد با تأمین کننده

به منظور همکاری و خرید کالا باید با تأمین کننده قرارداد بسته و قیمت کالا، روش حمل، روش پرداخت، تعهدات طرفین به یکدیگر و بسیاری از جزئیات دیگر را در آن ذکر کنید.

قدم پنجم: ثبت سفارش کالا و اخذ مجوزهای موردنیاز

در این مرحله، شما باید کالای خود را ثبت سفارش کنید و مجوزهای مربوطه را اخذ نمایید. مجوزهای واردات کالا بسته به نوع کالا متفاوت است، به طور مثال برای واردات مواد غذایی و یا دارو شما باید از وزارت بهداشت مجوز دریافت کنید. لازم به ذکر است که در صورتی که مجوز وارد کردن کالا برای شما صادر نشود، قادر به وارد کردن کالا از چین نخواهید بود. برخی کالاها مانند مشروبات الکلی و مواد مخدر در ایران ممنوع بوده و شما نمی‌توانید برای این کالاها ثبت سفارشی انجام دهید.

قدم ششم: تخصیص ارز و خرید کالا

پس از اینکه ثبت سفارش را انجام داده و مجوزهای مربوطه را دریافت کردید، دولت بر اساس نوع کالای شما یکی از انواع ارز دولتی، نیمای، ارز از محل صادرات و ارز آزاد را به شما تخصیص می‌دهد و شما می‌توانید از طریق صرافی‌های بانکی، مبلغ پیش فاکتور را برای تأمین کننده خود حواله بزنید.

قدم هفتم: حمل کالا و بیمه نامه

پس از اینکه کالا را از تأمین کننده خریداری نمودید، وقت آن رسیده است که کالا را حمل کنید. توجه داشته باشید که قبل از حرکت کردن کالا از مبدأ، شما باید کالای خود را بیمه کنید زیرا ارائه بیمه نامه برای ترخیص کالا الزامی است. کالای خود با یکی از روش‌هایی که در بالاتر ذکر شد حمل می‌کنید و پس از ورود به یکی از گمرکات کشور پروسه ترخیص آغاز می‌شود.

قدم هشتم: ترخیص کالا از گمرک

به منظور خارج کردن کالا از گمرک، باید آن را ترخیص کنید که در این مرحله قوانینی وجود دارد که برای هر کالایی متفاوت است و شما باید قبل از انجام تمامی این مراحل، از قوانین گمرکی کالایی که قصد وارد کردن آن را دارید، مطلع باشید.

برای ترخیص کالا از گمرک، اسنادی مانند بارنامه، فاکتور، گواهی مبدأ، پکینگ لیست (لیست عدل بندی)، بیمه نامه، مجوزات مخصوص کالا از کشور مبدأ و دیگر اسناد حمل را تحویل داده و پروسه ترخیص کالا را شروع می‌کنید. بهتر است ترخیص کالای خود را به یکی از شرکت‌های بازرگانی که در این کار تخصص دارند بسپارید زیرا ترخیص کالا از گمرک پیچیدگی‌هایی دارد که حتماً باید توسط یک متخصص انجام شود. در نهایت هزینه‌های ترخیص و مالیات و عوارض گمرکی را پرداخت کرده و کالای خود را از گمرک خارج می‌کنید.

وارد کردن کالا از چین بدون گمرک تنها از طریق مسافر امکان‌پذیر است که از این طریق شما می‌توانید حجم بسیار محدودی از کالای مورد نظر خود را وارد کنید. اگر قصد واردات انبوه از چین را دارید، می‌توان گفت وارد کردن کالا از چین بدون گمرک تقریباً غیرممکن است.

سخن پایانی

چین، یکی از کشورهای یکه‌تاز در بازارهای جهانی است و به دلیل رابطه خوبی که با ایران دارد، وارد کردن کالا از چین به ایران در سال‌های اخیر افزایش چشمگیری داشته است و روزبه‌روز در حال افزایش است. رنج کالاهایی که از چین به ایران وارد می‌شوند بسیار متنوع بوده و در راستای تأمین نیاز بازارهای ایران است. واردات کالا از چین به ایران شامل قوانین و مقرراتی می‌شود که اگر قصد وارد کردن کالا از چین را دارید بهتر است به این قوانین و مقررات مسلط باشید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *