ارسال حیوان زنده

 

 

 

حمل حیوان زنده با هواپیما

 

ارسال حیوان زنده بخصوص ارسال هوایی حیوانات خانگی ، یکی از خدمات مهم و بسیار تخصصی  میباشد. حمل حیوانات زنده با هواپیما، نیاز به دانش کافی و بسترسازی شرکت حمل، از لحاظ مدارک و چگونگی حمل حیوانات زنده دارد. دانش بالای شرکت حمل هوایی سبب میشود حیوان شما با سلامت و امنیت کامل، توسط هواپیما حمل شده و با کمترین استرس و نگرانی به مقصد مورد نظر شما برسد.

 

چه حیواناتی را میتوان با هواپیما ارسال کرد؟

امروزه با توجه به نیاز به جابجایی حیوانات زنده به شهرها و کشورهای خارجی نظیر انگلستان، کانادا، استرالیا، آلمان، آمریکا، قطر، کویت، امارات، عراق، و… ، به دلیل سرعت و ایمنی بالای حمل هوایی بار،ارسال حیوانات زنده توسط هواپیما انجام می‌گیرد. برای مثال چند عنوان از حیوانات زنده که برای ارسال به خارج از کشور، بصورت هوایی ارسال میشوند را در زیر می‌آوریم:

1حمل هوایی حیوانات خانگی نظیر سگ ؛ گربه ؛ خرگوش ؛ پرنده و…

2حمل هوایی حیوانات دریایی مانند میگو؛ ماهی؛ خرچنگ؛ ماهی آکواریومی و…

3حمل هوایی حیوانات زینتی مانند: پرندگانی نظیر طوطی؛ قناری؛ کبوتر؛ ماهی زینتی و…

4ارسال هوایی نمونه های خاص جانوری برای نگه داری در باغ وحش‌ها نظیر: شیر؛ خرس؛ پلنگ؛ فیل و…

5جابجایی هوایی حیوانات سیرک های بین المللی

6جابجایی حیوانات رو به انقراض جهت درمان، به کشورهای خارجی

7حمل هوایی حیوانات زنده به خارج از کشور جهت مراقبت و یا تکثیر

8جابجایی حیوانات زنده جهت تست‌های آزمایشگاهی، به خارج از کشور

9جابجایی برخی دوزیستان با خواص درمانی (مانند زالوها)

10ارسال هوایی سگ های آموزش دیده پلیس یا سگ های زنده یاب

11ارسال هوایی چهارپایان مانند گوسفند؛ گاو؛ اسب؛ شتر و …

حیوانات زنده بر اساس شرایط مندرج در کتاب مقررات حیوانات زنده “یاتا” پذیرش می‌شوند. شرایط خاص و ویژگی منحصر به فرد هر حیوان، دارای قوانین و محدودیت های خاص خود می‌باشد، که شرایط و فضای مخصوص به خود را لازم دارد. از آن جمله می‌توان به نوع هواپیما، دمای مورد نیاز و قفس مخصوص هر حیوان اشاره کرد.

چگونه میتوان حیوان زنده را با هواپیما ارسال کرد؟

بطور کلی حیوانات زنده با رعایت این قوانین چهارگانه، توسط نماینده هواپیمایی پذیرش می شود:

1قوانین بین المللی

2قوانین کشور مبداء

3قوانین کشور مقصد

4قوانین شرکت حمل کننده

پذیرش حیوان زنده مستلزم انجام هماهنگی های مستمر و مداوم قبلی می‌باشد. شرکت تمامی همانگی‌ها و پیگیری‌ها را برای ارسال حیوان خانگی شما انجام خواهد داد تا از صحت و سلامت حیوان شما در طول پرواز تا رسیدن به مقصد، اطمینان لازم را داشته باشد.

 

روش های ارسال هوایی حیوان زنده

حیوان زنده را به دو روش میتوان بصورت هوایی به خارج از کشور ارسال نمود. یکی بصورت همراه و دیگری بصورت غیرهمراه . در روش همراه، فقط میتوان “حیوانات خانگی” را ارسال نمود. آن هم بستگی به مقررات شرکت هوایی شما دارد. در روش دوم که بسیار مطمئن تر است، شما حیوان خود را بصورت غیرهمراه و با عنوان فریت بار مسافری به مقصد مورد نظرتان ارسال می‌کنید. در ادامه به شرح هریک از این روش‌ها می‌پردازیم.

1حمل هوایی حیوان به‌صورت بار همراه مسافر:

این روش مخصوص حیوانات خانگی میباشد. حیواناتی نظیر سگ‌ها و گربه‌های خانگی . در این روش، مسافر میبایست در زمان تهیه‌ی بلیط خود، برای حیوان خانگی همراه خود یک جا رزرو نماید. بدین صورت که او میبایست سرویس حمل موجود زنده (با کد AVIH ) را نیز از آژانس فروش بلیط درخواست نماید. با خرید این سرویس، حیوان خانگی او در زمان اخذ کارت پرواز در ترمینال مسافری فرودگاه، از او پذیرش میشود. حال بسته به قوانین شرکت هوایی، یا با او به درون کابین مسافران خواهد رفت و یا درون محفظه ی مخصوص در انبار هواپیما، در قسمتی مخصوص حمل حیوانات زنده قرار گرفته و حمل میشود.

اگر خواستار چنین سرویسی شدید و تصمیم گرفتید حیوان خانگی خود را از این طریق با خود حمل نمایید، حتما قبلا با دفاتر شرکت حمل تماس بگیرید. چرا که گاهی ممکن است علیرغم خرید سرویس AVIH ، قوانین مقصد، اجازه‌ی ورود حیوان زنده با این شرایط را ندهند و شما در مقصد دچار مشکل شوید.
روش مطمئن‌تری برای ارسال هوایی حیوان زنده وجود دارد که حمل تمامی حیوانات زنده را در بر می‌گیرد. در ادامه به توضیح این روش می‌پردازیم.

2حمل هوایی حیوان به‌صورت بار غیر همراه:

در این روش، شما حیوان زنده‌ی خود را – اعم از خانگی و غیر خانگی – بصورت کارگو و یا فریت بار غیر همراه، به مقصد مورد نظر خود ارسال می‌نمایید. چنانچه شما به هر دلیلی نتوانید حیوان خود را بصورت همراه ارسال نمایید، از این روش میتوانید حیوان اهلی و یا حیوان وحشی خود را بصورت کارگو به مقصد مورد نظر خود، بصورت هوایی ارسال نمایید؛ چه خود مسافر باشید و چه نباشید.

در این روش، این امکان فراهم است که حیوان زنده در پایانه باربری (ترمینال کارگو) پذیرش شده و در فرودگاه مقصد، به فردی که مشخصات وی به عنوان گیرنده در اطلاعات بارنامه درج گردیده، تحویل گردد. که در این صورت، حیوان اهلی یا وحشی شما در زیر کابین مسافری جای داده می‌شود؛ که درجه حرارت آن تحت کنترل بوده و محیط راحتی برای حیوان شما در طول پرواز فراهم می‌شود.
این روش بسیار مطمئن بوده و پرسنل شرکت، تمامی مراحل ارسال حیوان زنده ی شما را برعهده گرفته و با کادر متخصص خود در این زمینه، بهترین شرایط را برای ارسال حیوان زنده‌ی شما بصورت هوایی فراهم می‌آورند.

 

مدارک مورد نیاز برای ارسال هوایی حیوان زنده (حیوان خانگی)

به صورت عمومی برای ارسال هوایی حیوانات زنده مخصوصا حیوانات خانگی به خارج از کشور، مدارکی لازم است که میبایست از پیش آنها را تهیه نمایید. ممکن است کشورهای خاصی، مدارکی بیش از این را برای قبول و ترخیص حیوان زنده ی شما درخواست کنند.

  • شناسنامه یا گذرنامه با شماره میکروچیپ و صفحات واکسیناسیون (چندگانه، هاری) و انگل تراپی
  • اخذ گواهی سلامت از اداره قرنطینه شهر یا استان خودتان (دفتر قرنطینه اداره کل دامپزشکی استان تهران: 02144580529)
  • ارائه گواهی سلامت اخذ شده به دفتر قرنطینه فرودگاه و اخذ تاییده خروج از کشور. ( دفتر قرنطینه فرودگاه امام خمینی (ره) 021-55678192 و 0910-4572046 )
  • گواهی تست خون یا تیتر هاری (در صورت نیاز) و رعایت شرایط مربوطه به توجه کشور مبدا و مقصد و شرکت هواپیمایی مجوز ورود به کشور مقصد ( درصورت نیاز)

 

شرایط، قوانین و مقررات حمل هوایی حیوان زنده و خانگی

1شرایط عمومی قفس حیوان زنده و خانگی، جهت حمل هوایی:

در حمل هوایی حیوانات زنده و خانگی، قفس یا کتل‌های خاصی مورد نیاز میباشد. در ذیل این مطلب، شرایط عمومی قفس حمل حیوان خانگی بصورت هوایی آورده میشود. بدیهی است برای ارسال هوایی حیوانات خاص، ممکن است این شرایط تغییر کند و قوانین و شرایط ( هم از سوی شرکت هوایی حمل کننده و هم از سوی مقصد) سختگیرانه‌تر باشد.

  • قفس حیوان خانگی شما میبایست محکم و تمیز باشد.
  • در حمل هوایی حیوان خانگی، قفس میبایست دارای قفل و بست مناسب باشد.
  • در ارسال حیوان زنده با هواپیما، قفس میبایست دارای منافذ کافی جهت جریان هوا باشد.
  • همچنین میبایست دارای فضای کافی برای نشستن و ایستادن و گردش حیوان باشد.
  • قفس بایست بگونه‌ای باشد که مانع از نشت مایعات گردد.
  • بسیار مهم است که قفس عاری از هرگونه نقاط تیز و برنده باشد.
  • قفس دارای ظرف آب کوچک تعبیه شده روی درب قفس باشد (برای حیوانات خانگی)

 

” لازم به ذکر است با توجه به نوع حیوان، زمان و شرایط سفر و رعایت استانداردهای تدوینی جهت آسایش و سلامت حیوان، شرایط مذکور میتواند دارای محدودیتها و قواعد دیگری باشد

2قوانین و نکات عمومی در حمل هوایی حیوان زنده و خانگی:

  • حداقل سن حیوانات خانگی جهت پذیرش و حمل هوایی 4 ماه تمام می باشد.
  • فرستنده موظف است چند ساعت پیش از پرواز، به حیوان غذای سبک دهد تا حیوان دچار بیماری نگردد. در صورت زمان زیاد ترانزیت و پرواز، قفس می‌بایست دارای محفظه‌ای برای قرار دادن غذای اضافی جهت طول مسیر باشد و این مورد به اطلاع شرکت هواپیمایی جهت هماهنگی‌های مربوطه برسد.
  • بستن قلاده جهت حیوان درون قفس ممنوع است.
  • قفس را روز آخر نخرید. بلکه از چند روز قبل آنرا تهیه کنید. اجازه بدهید حیوان به آن عادت کند. اسباب‌بازی موردعلاقه‌اش را در قفس قرار دهید؛ اینطوری استرس جابه‌جایی و سفر را راحت‌تر تحمل می‌کند.
  • برای سفرهای با مسافت‌های طولانی و زمان ترانزیت بالا، از وجود غذای کافی درون قفس، اطمینان حاصل کنید.
  • در صورت حمل از طریق کارگو، مشخصات فرد تحویل گیرنده حیوان در فرودگاه مقصد، می‌بایست در بارنامه درج شود تا در هنگام رسیدن به مقصد، با وی تماس گرفته شود.
  • خروج گونه‌های حیوانات و پرندگان خاص و درحال انقراض، مستلزم ارائه تأییده از سازمان حفظ محیط زیست بوده و ورود آن مستلزم ارائه تأییدیه (CITES) از کشور مبدأ می باشد.
  • لازم است کلیه مستندات پزشکی نیز به همراه حیوان ارسال شود.
  • فرستنده لازم است قبل از ارسال هوایی حیوان زنده‌ی خود، قوانین گمرکی و قرنطینه کشور مقصد را چک نماید؛ چون شرکت هواپیمایی مسئولیتی درصورت عدم امکان ترخیص، قرنطینه و یا مواردی از این قبیل نخواهد داشت، و در صورت نیاز به برگشت دادن حیوان، کلیه هزینه‌های ناشی از آن به عهده فرستنده خواهد بود.
  • فقط حیوانات سالم (مورد تایید هواپیمایی) برای حمل هوایی پذیرفته می‌شوند. حیوان باردار مگر به صلاح دید و گواهی دامپزشک، قابل پذیرش نمی‌باشد. تعداد محدودی از نژادهای حیوانات، بنا به قوانین مخصوص هواپیمایی‌های مختلف قابل پذیرش نمی باشد.

3مسئولیت‌های ارسال کننده حیوان زنده با هواپیما:

طبق قوانین بین‌لمللی IATA همه مسئولیت‌ها با فرستنده یا نماینده قانونی آن می‌باشد. برخی از این مسئولیت ها شامل موارد ذیل می باشد:

  • نهایی کردن مسیر و انجام موارد مورد نیاز رزرواسیون پیش از پذیرش حیوان زنده
  • اطلاع رسانی در مورد حیوان ماده در فصل جفت گیری
  • اطلاع رسانی به شرکت در مورد جنسیت پستانداران
  • تهیه مدارک و اطلاعات صحیح جهت گواهی فرستنده
  • مطابقت با مقررات ملی، شرکت حمل کننده و یاتا
  • تهیه ظرف حمل حیوان زنده مطابق با مقررات یاتا
  • تهیه غذا و محل استراحت مناسب برای گونه‌های حیوانی که با مقررات مغایرت نداشته باشد
  • تهیه نام معمول و نام علمی حیوان بر اساس آنچه در گواهی فرستنده درج گردیده است
  • الصاق دستور آب و غذای حیوان به ظرف حیوان، ضمیمه کردن یک کپی به مدارک ارسالی
  • ثبت دستورالعمل و زمان آخرین وعده غذایی داده شده به حیوان قبل از پذیرش
  • اعلام باردار بودن حیوان و یا زایمان طی 48 ساعت گذشته
  • ثبت هرگونه دستور درمانی، مانند دارو، دوز دارو، زمان دارو ونحوه مصرف. این اطلاعات همراه مدارک ارسالی قرار گرفته و یک کپی به ظرف حیوان الصاق می گردد.
  • اطلاع به شرکت در مورد سمی بودن حیوان و انجام علامت گذاری‌های مربوطه

 

4مواردی از پستانداران که ارسال هوایی آنها ممنوع می باشد:

  • حیواناتی که ناف آنها بهبود نیافته است
  • پستانداران به همراه نوزاد با گواهی دامپزشک که در آن مناسب بودن شرایط مادر و نوزاد، جهت حمل هوایی قید شده باشد
  • حیوانات تازه به بلوغ رسیده؛ مگر با هماهنگی قبلی جهت تامین آب و غذای حیوان در مسیرهای بین راه و مناسب بودن شرایط آب و هوایی مسیر

 

شرکت حمل کننده در قبال گم شدن، آسیب و همچنین هزینه های ناشی از مرگ حیوان در اثر عوامل طبیعی یا عملی که خود حیوان یا حیوانات دیگر انجام دهند (نظیر گاز گرفتن، لگد زدن، شاخزدن، و یا خفه شدن)و یا آسیب وارده به حیوان در اثر بسته‌بندی نامناسب ویا آسیب بر اثر عدم تحمل شرایط حمل هوایی، هیچ گونه تعهدی ندارد. همچنین شرکت حمل کننده در قبال مرگ یا آسیب‌های وارده به مهتر از طرف حیوان، تعهدی ندارد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *